Molecular Characterization And Production Of A Specific Recombinant Protein Of Shigella Flexneri : Towards Development Of A Rapid Immunochromatography Diagnostic Test For Dysentery [QR82.E6 K58 2006 f rb]. - Banga Singh, Kirnpal Kaur (2006)

(untitled)
Disenteri basilus atau juga dikenali sebagai shigelosis disebabkan terutamanya oleh bakteria Shigella. Shigelosis merupakan suatu penyakit yang serius di mana hampir 165 juta penduduk dijangkiti setiap tahun.