Method Development For The Determination Of Sulphonamide Residues In Chicken By Liquid Chromatography Ion Trap Tandem Mass Spectrometry [QD272.C4 S568 2006 f rb]. - Ahmad, Sidek (2006)
Satu kaedah yang mudah, sensitif dan dipercayai untuk penentuan sisa lima sulfonamida (sulfadiazina, sulfametazina, selfakuinozalina dan sulfadimetoksina) di dalam ayam telah dibangunkan menggunakan gabungan romatografi Cecair Berprestasi Tinggi (HPLC) dan spektrometri Jisim Tandem Perangkap Ion.