Elicitor And Precursor Enhanced Production Of Limonene In Citrus Grandis (L) Osbeck Albedo Tissue Cultures [QK725. T366 2008 f rb]. - Mayakrishnan, Thamare Kavitha (2008)
Kesan ekstrak yis sebagai elisitor bersama linalool dan asid mevalonik (MVA) sebagai prekursor telah dikaji pada kepekatan dan masa pengkulturan yang berbeza untuk menentukan pertumbuhan tisu dan penghasilan limonene/linalool ke atas tisu albedo Citrus grandis Osbeck.