Wavelet Energy Guided Level Set Based Active Contour - A Novel Method To Segment Highly Similar Intensity Regions - Achuthan, Anusha (2007)

(untitled)
Segmentasi imej adalah salah satu peringkat permulaan yang paling penting dalam sistem pengesanan berbantukan komputer yang mempermudahkan pengesanan, pengecaman dan pengukuran objek selanjutnya.