Development Of A New Class Of Liquid Crystalline Epoxy Resins Cured By Mesogenic Diols [TP1180.E6 F144 2008 f rb]. - Ali, Mohd Fadhley (2008)
Dalam kajian yang telah dijalankan, kelas baru hablur cecair resin epoksi telah dihasilkan dengan menindakbalaskan resin epoksi berasaskan bisphenol A (GEBA) dengan dua azomethina mesogenik diol yang berbeza yang bertindak sebagai agen pematangan bagi menggantikan amina.