Development And Evaluation Of A Nasba System For The Diagnosis Of Cholera Using Elisa And Biosensor Methods [RA644.C3 L481 2008 f rb]. - Lee, Su Yin (2008)
Taun (kolera) ialah penyakit ciri-birit yang disebabkan Vibrio cholerae. Taun boleh membawa maut jika tidak dikesan dengan serta-merta.