Design And Implementation Of Up-Conversion Mixer And Lc-Quadrature Oscillator For IEEE 802.11a WLAN Transmitter Application Utilizing 0.18 Pm CMOS Technology [TK7871.99.M44 H279 2008 f rb]. - Harikrishnan Ramiah, Harikrishnan Ramiah (2008)
Perlumbaan implementasi litar terkamil radio, dengan kos yang rendah telah menggalakkan penggunaan teknologi CMOS.