Development Of Multistage Cuk Converter For Pv Voltage Regulation. - Muhdi Yacoup Salah, Wael Abedl (2007)

(untitled)
Tesis ini mengemukakan reka bentuk pengubah SPMS untuk aplikasi berkuasa rendah.Litar penukar adalah berdasarkan topologi CUK yang secara asasnya ialah kombinasi topologi penukar “buck” dan “boost”.