Construction Of Phac Mutants From Pseudomonas Sp. Usm4-55 [QR82.P78 K15 2007 f rb]. - Hasan, Kamariah (2007)
Pseudomonas sp. USM4-55 ialah pencilan tempatan yang mampu menghasilkan polihidroksialkanoat (PHA) berantai pendek dan sederhana. Ia mempunyai dua enzim PHA sintase yang menghasilkan PHA berantai sederhana dalam keadaan sumber karbon berlebihan dan sumber nitrogen yang terhad.