UMNO Terengganu Dalam Pilihan Raya Umum 2004 : Analisis Faktor Dalaman Dan Luaran Yang Mempengaruhi Kemenangan [JQ1062.A953 A96 2006 f rb]. - Jabar, Awang (2006)
Terengganu merupakan sebuah negeri yang amat menarik sekali untuk dikaji tentang perkembangan politiknya, namun apa yang menarik itu bagaimanapun masih gagal untuk mendorong para pengkaji politik tempatan membuat kajian-kajian yang terperinci mengenainya, khususnya mengenai perkembangan politik di negeri itu dalam tempoh sepuluh ke lima belas tahun kebelakangan ini.