Treatability Of Palm Oil Mill Effluent (Pome) Using Black Liquor In An Anaerobic Treatment Process [TP683.P3 L755 2007 f rb]. - Ling, Yu Lang (2007)

(untitled)
Kebolehrawatan efluen kilang kelapa sawit (POME) dalam pelbagai keadaan operasi telah dijalankan. Satu kajian skala makmal telah dijalankan pada suhu termofilik (55°C) untuk menilai dan membanding kesan dua jenis media, benih dan substrat yang berlainan terhadap kebolehrawatan POME secara anaerobik.