Thermal behavior in the traditional courtyard houses of Yemen [TD195.E49 B614 2007 f rb]. - Binthabet, Mansoor Mohammed Abdulla (2007)
Perkembangan pesat dalam suhu global, populasi, penggunaan tenaga dan pencemaran telah menjadi isu penting yang kian membimbangkan. Isu-isu ini telah memaksa kerajaan Yemen untuk mengurangkan penggunaan tenaga dalam semua sektor khususnya dalam sektor perumahan.