The Production And Characterization Of Activated Carbon Using Local Agricultural Waste Through Chemical Activation Process [TP245.C4 N974 2007 f rb]. - Jabit, Nurul' Ain (2007)

(untitled)
Karbon teraktif daripada tempurung kelapa dan tempurung kelapa sawit telah berjaya dihasilkan melalui proses pengaktifan kimia dengan menggunakan zink klorida dan asid fosforik sebagai agen pengaktif.