Ciri Fiziko-Kimia Buah Karanda (Carissa Carandas) Dan Sifat Berfungsi Pastilnya)[ QK495.A66 K45 2008 f rb]. - Din, Khuzma (2008)
Analisis sifat-sifat fizikal dan kimia ke atas buah karanda (Carissa carandas L.) yang ranum telah dijalankan. Panjang dan diameter bagi sebiji buah karanda adalah 2.40±0.30 cm dan 1.80±0.23 cm manakala ketumpatan buah karanda ialah 0.82±0.07 g/cm3.