The Modality Factor In Two Approaches Of Abacus-Based Calculation And Its Effects On Mental Arithmetic And School Mathematics Achievements [QA107.2. K49 2007 f rb]. - Kim, Teng Siang (2007)
Aritmetik mental dalam bentuk Abakus Aritmetik Mental(AMA), telah muncul semula kepentingannya dalam pembelajaran matematik khususnya untuk kanak-kanak awal di Malaysia.