The Effect Of Direct Reading Strategy Instruction On Student's Reading Comprehension, Metacognitive Strategy Awareness, And Reading Attitudes Among Eleventh Grade Students In Yemen [LB1050.365. T158 2007 f rb]. - Mubarak al-Tamimi, Nasser Omer (2006)
Kajian ini bertujuan untuk mengenalpasti keberkesanan pengajaran strategi pembacaan secara eksplisit terhadap peningkatan kefahaman membaca, pengetahuan strategi metakognitif dan amalan pembacaan dalam kalangan pelajar bahasa Inggeris sebagai bahasa asing di Sekolah Menengah Yemen.