The Effect Of Carbon Black And Silica Fillers On Cure Characteristics And Mechanical Properties Of Breaker Compounds [TP951. Y19 2007 f rb]. - Yam, Kok Peng (2007)
Ketahanan sistem rantai tayar yang berpestasi tinggi adalah bergantung kepada ikatan yang terhasil antara dawai besi dan campuran getah. Campuran getah yang digunakan dalam penglitup dawai besi merupakan campuran ‘breaker’.