Amalan Pengurusan Sumber Manusia Berteraskan Kompetensi Dan Kualiti Perkhidmatan Dalam Organisasi Awam Di Malaysia : Kesaling Bergantungan Tugasan Sebagai Penyederhana - Abdul Ghani Azmi, Ilhaamie (2008)
Kebanyakan penyelidikan PSM-prestasi berkisar kepada kajian amalan PSM tradisi-prestasi kewangan dan prestasi pekerja di sektor swasta.