A Proposed Single EWMA Chart Combining The X And R Charts For A Joint Monitoring Of The Process Mean And Variance [TS156. Y46 2008 f rb]. - Yeong, Kah Wai (2008)
Dua carta kawalan biasanya digunakan untuk kawalan min proses dan varians proses secara berasingan di industri pengeluaran.