Synthesis Of B-TCP Powder Via Wet Precipitation And Hydrothermal Methods [R857.M3 P534 2007 f rb]. - Pham, Trung Kien (2007)
Matlamat kajian ini adalah untuk mensintesis β-TCP [β-Ca3(PO4)2] menggunakan Ca(OH)2 dan H3PO4 sebagai bahan mula. Dua pendekatan telah digunakan dalam kajian ini untuk menghasilkan β-TCP, iaitu kaedah pemendakan basah dan kaedah hidtroterma.