Transisi Tanaman Padi : Kajian Semula Komuniti Petani Dan Wanita Di Kampung Matang Pinang Dan Kampung Paya Keladi 31 Tahun Pasca Revolusi Hijau [SB192.M2 R149 2008 f rb]. - Hj Ahmad, Raiha (2008)
Tanaman padi telah melalui transformasi kepada aplikasi teknologi sejak sekitar tahun1970an.