Pengelasan Tahap Kesukaran Soalan Menggunakan Rangkaian Neural, - Sulaiman, Sarina; Sulaiman, Shahida; Mohd Lazam, Mohamad Nor Azwan (2007)
Pengelasan tahap kesukaran soalan merupakan aspek yang penting dalam menentukan soalan-soalan yang hendak dikeluarkan dalam peperiksaan. Tahap kesukaran yang tiinggi atau rendah memberikan kesan.terhadap pencapaian seseorang pelajar.