Synthesis And Characterization Of Low Bandgap Nanocrystalline T-Zirconia [TA418.9.N35 N692 2007 f rb]. - Prastomo, Niki (2007)

(untitled)
Serbuk nanohablur t-ZrO2 disintesis melalui kaedah kimia untuk mencari kemungkinan jika dop elektronik akan meningkatkan konduktiviti elektronik oksida. Y3+ ditambah sebagai penstabil untuk mengekalkan fasa t-ZrO2 manakala Nb5+ dimasukkan untuk dop elektronik.