Study On The Wetting Properties, Interfacial Reactions And Mechanical Properties Of Sn-Zn And Sn-Zn-Bi Solders On Copper Metallization [TK7870. R165 2007 f rb]. - Mayappan, Ramani (2007)
Secara praktiknya kesemua pemasangan elektronik masa kini menggunakan pateri eutektik Sn-Pb pada antara penyambung. Akibat pertambahan penggunaan peranti elektronik dalam industri serta untuk kegunaan peribadi, maka penggunaan pateri penyambung juga bertambah.