Study on phonetic context of Malay syllables towards the development of Malay speech synthesizer [TK7882.S65 H233 2007 f rb]. - Samsudin, Nur Hana (2007)

(untitled)
Pensintesis sebutan Bahasa Melayu telah berkembang daripada teknik pensintesis berparameter (pemodelan penyebutan manusia dan pensintesis berdasarkan formant) kepada teknik pensintesis tidak berparameter (pensintesis sebutan berdasarkan pencantuman).