Preparation And Evaluation Of Fenofibrate-Gelucire 44/14 Solid Dispersions [RM666.F44 D533 2007 f rb]. - Al-Dhalli, Samer (2007)
Potensi formulasi berasaskan sebaran pepejal menggunapakai Gelucire 44/14 sebagai pembawa untuk meningkatkan pelarutan serta biokeperolehan oral fenofibrat, sejenis drug yang tak mudah larut, telah disiasat.