Physicochemical And Functional Properties Of Enzyme Modified Tapioca Starches [TP415. H772 2007 f rb]. - Hong, Lee Fen (2007)

(untitled)
Dalam kajian ini, proses penyahcabangan telah dijalankan ke atas kanji ubi kayu iaitu ubi kayu komersil (CT) dan variati Sri Kanji Satu (SK1) dengan menggunakan 10%, 20% dan 30% enzim pullulanase (v/wt kanji,db), pada suhu 58 °C selama 48 j.