Pharmacoepidemiologic And Cost Evaluation Of Asthma Management In Universiti Sains Malaysia Health Center [RA645.A83 A286 2007 f rb]. - Bashir Ahmed, Abdalla Gorashi (2007)

(untitled)
Asma adalah satu penyakit kronik yang memberi kesan kepada lebih kurang 5 hingga 20% penduduk dunia. Ia menyebabkan morbiditi dan mortaliti yang signifikan, mempengaruhi kualiti hidup dan menyebabkan bebanan ekonomi yang tinggi.