Perawatan Air Buangan Penyudah Logam Menggunakan Kaedah Fizik Dan Kimia [TD899.M45 N162 2007 f rb]. - Mohd Radzi, Najwa (2007)
Air buangan penyudah logam yang dikaji bukan sahaja mempunyai kandungan logam berat melebihi had yang ditetapkan oleh Piawai B, Akta Kualiti Alam Sekeliling 1974, Peraturan-Peraturan Kualiti Alam Sekeliling (Kumbahan dan Efluen-Efluen Perindustrian) 1979 malah mempunyai nilai keperluan oksigen kimia (COD) sangat tinggi iaitu melebihi 10,000 mg/L.