Penyingkiran Kekeruhan, Pepejal Terampai Dan Aluminium Menggunakan Loji Pandu Pengapungan Udara Terlarut [TD473. F222 2007 f rb]. - Murshed, Mohamad Fared (2007)
Sebuah loji pandu pengapungan udara terlarut (DAF) telah dibina dalam bulan Jun 2004 bersebelahan Loji Rawatan Air, Jalan Baru, Parit Buntar, Perak. Loji pandu ini telah siap awal tahun 2005 dengan usahasama USM dengan Lembaga Air Perak.