Penyediaan Dan Pencirian Zarah Nano Sno2 Dan Nikel Tersokong Sno2 Serta Kajian Aktiviti Pemangkinannya Terhadap Tindak Balas Penghidrogenan Stirena [QC176.8.N35 A698 2007 f rb]. - Nur Ariesma, Razana (2007)

(untitled)
Dalam penyelidikan ini, stanum oksida, SnO2 yang bersaiz nano telah dihasilkan melalui kaedah sol gel dengan mempelbagaikan beberapa parameter yang terlibat iaitu kepekatan ammonia, kadar titisan ammonia, suhu tindak balas dan suhu pengkalsinan.