Penggunaan Paya Tiruan Untuk Penyingkiran Pencelup Reaktif, Nitrogen Dan Tuntutan Oksigen Kimia [GB621. T161 2007 f rb]. - Tan, Flora Wei Ni (2007)

(untitled)
Kajian ini dilakukan untuk menilai: (1) keupayaan sistem paya tiruan untuk menyingkirkan pencelup diazo jenis reaktif Remazol Black B (RB5), nitrogen dan tuntutan oksigen kimia (COD) secara serentak, (2) kesan pencelup ke atas penyingkiran nitrogen dan COD, dan (3) keupayaan sekam padi mentah sebagai media alternatif.