Pencirian Sebatian Bioaktif Daripada Triphasia Trifolia (Burm. F.) P.Wilson (Limau Kaya) Sebagai Bahan Antibakteria Dan Bahan Penyingkir Radikal Bebas [QP517.B44 K95 2007 f rb]. - Kueh, Bing Ling (2007)
Penyaringan biologi ke atas 18 ekstrak dari tumbuhan Triphasia trifolia telah dilakukan terhadap 25 bakteria patogen dan radikal bebas 2,2-difenil-1-pikrilhidrazil (DPPH).