Morphological And Genetic Variability Of Malaysian Channa Spp Based On Morphometric And RAPD Techniques [QL638.C486 N82 2007 f rb]. - Mohd Husin, Norainy (2007)

(untitled)
Satu kajian morfometrik dan genetik telah dijalankan ke atas enam daripada tujuh spesies yang telah didokumenkan di Semenanjung Malaysia; Channa striata, C. gachua, C. marulioides, C. micropeltes, C. melasoma and C. lucius. Lapan belas ukuran pandangan sisi and 11 ukuran pandangan dorsal telah diperolehi daripada 81 individu.