Modelling And Optimization Of Micro-Channel And Thermal Energy Storage Heatsinks For Microelectronic Devices [TK7874. J44 2007 f rb]. - Kanesan, Jeevan (2007)
Pemodelan dan pengoptimuman penyerap haba mikro-alur dan penyerap haba muatan dikaji dalam penyelidikan sini. Penyerap haba mikro-alur merupakan teknologi penyejukan yang berkesan untuk menyingkirkan tenaga haba yang tinggi daripada kawasan yang kecil dan terhad di dalam perkakasan mikroelektronik.