Modeling, Simulation And Design Of Membrane Based Palm Oil Mill Effluent (POME) Treatment Plant From Pilot Plant Studies [QK495.P17 C549 2007 f rb]. - Chong, Mei Fong (2007)
Tanpa rawatan, pembuangan kumbahan kilang kelapa sawit (POME) ke persekitaran mengakibatkan masalah pencemaran yang serius dan rawatan POME berasaskan membran telah dicadangkan sebagai salah satu penyelesaiannya.