Microwave Assisted Processing Of Zr-Doped CaCu3Ti4O12 Electroceramics - Mohd Sharifuddin, Mohd Syahril (2007)

(untitled)
Penyediaan CaCu3Ti4O12 tulen dan yang didop dengan ZrO2 telah disediakan dengan kaedah tindak balas keadaan pepejal dan pemprosesan gelombang mikro. Bahan mentah Ca(OH)2, CuO, TiO2 dan ZrO2 telah dikisar, dikalsin, dibentuk dan akhirnya disinter.