Method Development For The Detection Of Dichlorodiphenyltrichloroethane (DDT) Metabolites In Meconium Using Gas Chromatography-Mass Spectrometry [SB950.A3 A532 2007 f rb]. - Abdul-Hafedh Anaam, Mohammed Saif (2007)
DDT ialah sejenis racun perosak organoklorin yang telah digunakan secara meluas di seluruh dunia untuk tujuan pertanian dan kawalan malaria sekitar tahun 1950an dan 1960an.