Mengesan Dif Dalam Item Peperiksaan Mata Pelajaran Perdagangan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Sukatan Pelajaran Tingkatan Empat [LB1643.6. Z93 2007 f rb]. - Haji T.A. Kunchi Koya, Zaubedah (2007)

(untitled)
Kajian ini bertujuan untuk mengesan item-item ujian pelbagai pilihan yang bias atau tidak memihak kepada responden mengikut jantina dan lokasi sekolah. Responden kajian terdiri daripada pelajar-pelajar tingkatan empat daripada sekolah-sekolah menengah di negeri Pahang.