Leka Main : Puisi Rakyat Iban-Satu Analisis Tentang Bentuk Dan Fungsi [PL5333.7. C517 2007 f rb]. - Osup, Chemaline (2006)

(untitled)
Tesis ini ialah satu usaha untuk menganalisis puisi rakyat Iban yang dikenali sebagai leka main. Ia mempunyai dua tujuan utama – pertama, menganalisis bentuk, stail dan struktur leka main.