Sintesis Dan Pencirian Kimia Nanokomposit Getah Asli Terepoksida [ENR-50] Dengan Terbitan Silseskuizin: 1,3,5,7,9,11,14-Heptasiklopentil Trisiklo[7.3.3.1 5,11]- Heptasiloksana-Endo-3,7,14-Triol Dan 1,3,5,7-Tetraetilbisiklo[3. 3.1]-Tetrasiloksana-Ekso-3,7 –Diol [T174.7. R822 2007 f rb]. - Hamzah, Rosniza (2007)
Dua jenis nanokomposit yang terdiri daripada getah asli terepoksida (ENR-50) dan terbitan silseskuizin telah disediakan pada suhu bilik (30oC) dan suhu refluks (110oC).