Neutron Flux Measurements With Monte Carlo Verification At The Thermal Column Of A Triga Mark II Reactor : Feasibility Study For A BNCT Facility [QC793.5.N462 E34 2008 f rb]. - Eid Abdel_Munem, Eid Mahmoud (2008)
Rawatan tumor otak malignan melalui Terapi Tawanan Neutron Boron (BNCT) memerlukan punca neutron dengan fluks yang tinggi. Reaktor TRIGA Mark II Malaysia diselidiki untuk pepasangan BNCT yang dicadangkan.