Modeling The Travel Demand Behaviour For Work Trips In Seberang Perai Selatan - Abdul Hamid, Baderul Amin (2008)
Objektif utama kajian ini adalah untuk membangunkan model kelakuan permintaan perjalanan berasaskan memaksimumkan utiliti, iaitu dengan menggunakan kaedah model “multinomial logit” untuk permintaan pengangkutan ke tempat kerja di Seberang Perai Selatan.