Modeling Mercury In The Everglades Ecosystem [TD427.M4 B614 2008 f rb]. - Binshamlan, Munir Farouq Othman (2008)
Raksa merupakan salah satu bahan pencemar utama kerana bentuk organiknya yang dikenali sebagai metilraksa boleh mengakumulasi sehingga ke tahap tinggi dalam rantai makanan akuatik.