Kajian Keberkesanan Ekstrakan Kayu Balau, Kempas Dan Durian Terhadap Kulat Pereput Putih (Phanerochaete Chrysosporium) Serta Sifat-Sifat Fizikal Dan Mekanikal Kayu [QK629.C785 I81 2007 f rb]. - Iskandar, Iskandar (2007)
Objektif penyelidikan ini adalah untuk mengkaji keberkesanan ketoksikan ekstrakan dari tiga jenis kayu yang berbeza ketahanannya iaitu balau (Shorea spp.)