Ibn Taymiyyah Dan Pandangannya Terhadap Konsep Kenabian Aliran Falsafah Islam Al-Masya'iyyah [BP165.5. R231 2007 f rb]. - Idris, Abd. Rasyid (2007)

(untitled)
Tesis ini mengkaji tentang Syeikh al-Islam Ahmad Bin Abd Al-Halim Bin Taymiyyah (661H-728H/1263M-1328M) dan pandangannya terhadap konsep kenabian yang menjadi perbincangan golongan Falsafah Islam aliran Al- Masya'iyyah (pengikut aliran Falsafah Aristotle).