Hubungan Iklim Akademik Murid Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil Dengan Konsep Kendiri, Relians Kendiri Dan Kesediaan Intelek [ LB3011. D533 2007 f rb]. - Dhanapal, Rengasamy (2007)
Kajian iklim akademik dalam kalangan murid SJK Tamil ini terdiri daripada dua bahagian. Bahagian pertama meliputi kajian kuantitatif. Dalam bahagian ini kajian tinjauan dilakukan.