Kajian Tipologi Rumah Kedai Awal Era Belanda Di Bandar Melaka: Sumbangan Kepada Bidang Pemuliharaan Di Malaysia. - Raja Shahminan, Raja Nafida (2007)

(untitled)
Rumah Kedai Awal di bandar Melaka telah dibina sejak dari zaman penjajahan Belanda iaitu lebih dari 200 tahun yang lampau.