Gagasan Nasionalisme Melayu Raya : Pertumbuhan Dan Perkembangannya [DS518.1. R822 2007 f rb]. - Saadon, Roslan (2007)
Kajian ini merupakan satu penyelidikan berkaitan nasionalisme Melayu Raya. Nasionalis yang berpegang kepada faham ini bercita-cita menyatukan semua umat Melayu di Nusantara di bawah satu entiti politik.