Computational Studies Of Natural Flavonoids Towards The Discovery Of A Potential Xanthine Oxidase Inhibitor. - Mohammad Alnajjar, Belal Omar (2008)

(untitled)
Xantina oksidase (XO) memangkinkan penukaran hipoxantina kepada xantina dan seterusnya xantina kepada asid urik.